Головна наукова співробітниця відділу аграрного ринку та міжнародної інтеграції національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Світлана Черемісіна розповіла 24 Каналу, що протягом літа весь перелік продуктів переробки зернових культур зазнав незначного здорожчання.

Вперше після тривалого тренду здешевлення гречка додала в ціні 5,3% і коштує 28,26 гривні за кілограм. Пшеничні крупи подорожчали на 3,6% – до 16,93 гривні за кілограм, ячні підвищилися в ціні на 2% – до 15,61 гривні за кілограм, манні крупи та пшоно – на 1,6% та 0,7% відповідно. Рис додав в ціні 0,7% – до 52,32 гривні за кілограм. Борошно пшеничне подорожчало на 2,5% – до 15,95 гривні за кілограм, – говорить науковиця.

Водночас, за словами Світлани Черемсіної, продовжилося підвищення цін на хліб:

  • хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку подорожчав на 1,3% – до 46,46 гривні за кілограм,
  • хліб пшеничний з борошна першого ґатунку – на 0,9% і коштує 37,09 гривні за кілограм,
  • а батон – на 1,5% – до 23,98 гривні за кілограм,
  • хліб житній додав в ціні 1,1% – до 38,37 гривні за кілограм.

Джерело: 24 канал