Ми у ЗМІ

cklib zhovten_cheremisinaПротягом літа продукція хлібопекарської галузі зазнала наступного здорожчання: хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку подорожчав до 48,50 гривні за кілограм (+6 %), хліб пшеничний з борошна першого ґатунку – до 39,59 гривні за кілограм (+7,7 %), хліб житній – до 40,93 гривні за кілограм (+7,9 %). Про це науковиця "Інституту аграрної економіки" Світлана Черемісіна розповіла у коментарі 24 Каналу. Батон, за її словами, додав у ціні 7,4 % і коштує нині 25,39 гривні за 500 грамів.

Тенденція поступового здорожчання хлібопекарських виробів зберігається. Лише протягом серпня – вересня хліб пшеничний з борошна вищого ґатунку подорожчав на 2,0% – до 48,50 гривні за кілограм, хліб пшеничний з борошна першого ґатунку – на 3,2 % – до 39,59 гривні за кілограм, хліб житній – на 2,5 % – до 40,93 гривні за кілограм. Ціна на батон зросла на 3,2 % – до 25,39 гривні за 500 грамів.

Читати далі:

   

kartoplia osin_saloСтаном на 23 вересня 2024 року ціна картоплі, за даними Мінфіну України, становить 25,55 гривні за кілограм. Про це науковиця "Інституту аграрної економіки" Інна Сало розповіла у коментарі 24 Каналу.

За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, у жовтні 2024 року з підвищенням споживчого попиту на картоплю її ціна становитиме в середньому 27 гривень за кілограм.

Оскільки через спеку та посуху у 2024 році порівняно з 2023 роком отримали дещо нижчий урожай картоплі, очікується, що на кінець осені ціна на неї зросте до 30 гривень за кілограм.

Читати далі:

   

miaso zhovten_kopytetsЗа рік – з 27 вересня 2023 року порівняно з відповідним періодом цього року – найбільше здорожчали яловичина гуляш (+22,4 %), свинина шашлик (+18,4 %), свинина ошийок (+14,0 %) та куряче філе (+9,6 %). Про це науковиця "Інституту аграрної економіки" Наталія Копитець розповіла у коментарі 24 Каналу.

За цей же період найбільше здешевшали сало домашнє (-14,8 %), свинина підчеревина (-9,9 %) і курячі стегна (-9,5 %). Також зазнали змін ціни на такі види м'яса:

Читати далі:

   

yachmin nechyporenkoПосіви озимого ячменю восени займуть до 640 тис. га, проте нинішні посушливі умови можуть спричинити збільшення площі під цією невибагливою культурою.

Такі прогнози фахівців Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки».

AgroPortal.ua поспілкувався із заступником директора ННЦ «Інститут аграрної економіки» з наукової роботи, членом-кореспондентом НААН Олександром Нечипоренком про те, чи цікавий озимий ячмінь українським агровиробникам, та чи вдається на ньому заробити.

Читати далі:

   

nechyporenko prosoПлощі посіву проса досить різняться за роками, адже для аграріїв культура є переважно страховою.

Про це в коментарі AgroPortal.ua зазначає заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» з наукової роботи, член-кореспондент  НААН Олександр Нечипоренко.

Посівні площі скорочуються

За несприятливих весняних умов, коли строки посіву ярих затримуються, сільгоспвиробники часто переходять до вирощування проса, яке є досить невибагливою культурою, має незначний вегетаційний період і стійко переносить посухи.

Читати далі:

   

24 kopytets_miasoНауковиця Інституту аграрної економіки Наталія Копитець розповіла у коментарі 24 Каналу, що для ринку м'яса характерна тенденція коливання цін. Відчутне зростання цін на основні види м'яса – яловичину, свинину та м'ясо птиці – спостерігається, зазвичай, на новорічні та великодні свята, а також на межі літнього й осіннього сезонів.

Восени ж визначальним чинником, який впливатиме на ціну основних видів м'яса, слугуватиме ціна на зернові та їх фактичний урожай, адже у структурі собівартості м'яса близько 70% складають саме корми. Окрім цього, нинішні реалії включають аномальну спеку та систематичні тривалі відключення електроенергії, які також впливають на підвищення собівартості продукції, – зазначає головна наукова співробітниця Інституту аграрної економіки Наталія Копитець.

Читати далі:

   

24 cheremisina_khlibНауковиця Інституту Світлана Черемісіна розповіла для 24 Каналу, що цінова динаміка всього переліку хлібобулочних виробів зміниться. На неї вплине здорожчання електроенергії та її частіші відключення.

Крім цього об'єктивного чинника на подорожчання продукції хлібопекарської галузі впливатиме зростання цін на сировинні складові виробничого процесу, – говорить головна наукова співробітниця Інституту аграрної економіки.

  • Закупівельні ціни на пшеницю 2 класу зросли з початку 2024 року на 52,9% – до 8 718 гривень за тонну,
  • На пшеницю 3 класу ціни підвищились на 41,6% – до 8 427 гривень за тонну,
  • А на жито збільшились на 57,3% – 5 800 гривень,
  • Борошно подорожчало на 5,3% – до 16,52 гривні за кілограм, олія соняшникова на 2,6% – нині 60,49 гривні за літр, а цукор додав в ціні на 7,9% – до 34,78 гривні за кілограм.

    Читати далі:

   

24 salo_ovochi_fruktyУ коментарі 24 Каналу науковиця з Інституту аграрної економіки Інна Сало розповіла, що станом на кінець серпня ціни на овочі борщового набору, за даними Мінфіну України, становили: картопля – 24,90 гривні за кілограм, капуста білокачанна – 32,69 гривні за кілограм, морква – 15,60 гривні за кілограм, цибуля ріпчаста – 19 гривень за кілограм, а буряк – 11,54 гривні за кілограм.

За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, до кінця вересня 2024 року з підвищенням попиту на овочі за сталої пропозиції очікується незначне їх здорожчання – до 10%. Це, звісно, залежатиме від обсягів постачання овочів, умов їх зберігання та логістики, – говорить головна наукова співробітниця Інститут аграрної економіки Інна Сало.

Читати далі:

   

pugachov suspilneЯких цін очікувати на овочі восени-взимку; чи є відчутна різниця в ціні на овочі по областях; в яких регіонах їх вартість буде найдешевшою і де — найдорожчою, — розповів у ефірі "Суспільне. Студія" заступник директора з наукової роботи Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Микола Пугачов.

Джерело: Суспільне

Переглянути відео

   

24 lypenНауковці Інституту аграрної економіки у коментарі 24 Каналу стверджують, що загрози нестачі овочів, фруктів, м'яса та інших категорій продуктів вітчизняного виробництва очікувати не варто. Наразі, за словами фахівців, пропозиція є достатньою для забезпечення внутрішнього попиту та до осені ситуація не зміниться.

Водночас, за словами Інни Сало, ціна на капусту білокачанну суттєво підвищилася через спеку.

Станом на 12 серпня 2024 року ціна на неї, за даними Мінфіну України, зросла проти показника станом на кінець червня цього року у 3,2 раза і становить 35,26 гривні за кілограм. За прогнозними оцінками науковців Інституту аграрної економіки, втрати урожаю капусти через шкідників білокрилок і надалі обумовлюватимуть підвищення ціни на неї.

Джерело: 24 канал

   

Сторінка 2 з 47

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>