Прес-релізи
Високі ціни на ріпчасту цибулю зберігатимуться до початку вересня – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
У 2018/19 маркетинговому році на ринку ріпчастої цибулі спостерігається значне зростання оптово-відпускних та роздрібних цін, зазначила завідувачка відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», д.е.н. Ольга Боднар.
За її словами, на відміну від попередніх років цінове зростання у поточному сезоні почалося із жовтня 2018 року, а вже у квітні 2019 року його темпи становили 2,5-3 рази. Станом на квітень 2019 року середня оптово-відпускна ціна склала 15,2 грн за 1 кг, роздрібна ціна – 25,6 грн за 1 кг.
2019 року у тваринництві збільшиться лише виробництво м’яса птиці та яєць – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
Обсяги виробництва продукції тваринництва у 2019 році формуватимуться під впливом скорочення поголів’я худоби та птиці, перш за все у господарствах населення, зазначив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, валова продукція тваринництва прогнозується на рівні 70,5 млрд грн (у постійних цінах 2010 року), що на 0,8% більше, ніж торік.
У І кварталі 2018 року оборот торгівлі агропродукцією між Україною та ЄС склав 2,6 млрд дол. США – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
У січні-березні 2019 року оборот торгівлі сільськогосподарськими товарами між Україною та Європейським Союзом збільшився на 20% і склав 2,6 млрд дол. США. При цьому додатне для нашої держави сальдо перевищило 1,1 млрд дол. США, поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.
За його словами, у І кварталі цього року порівняно з відповідним періодом 2018 року відбулося збільшення імпорту до 735 млн дол. США (+10%), збільшення експорту – до 1882 млн дол. США (+24%).
2019 року збільшиться валове виробництво пшениці, проса, гороху та ріпаку – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
Рекордний урожай 2018 року створив високу базу порівняння для показників 2019 року. За прогнозними розрахунками, валова продукція рослинництва цього року зменшиться на 5,3% проти показників минулого року, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
За його словами, 2019 року прогнозується зменшення на 2,3% обсягів виробництва зернових і зернобобових культур – до 68,4 млн т проти минулорічних 70,0 млн т.
У І кварталі 2019 року Україна майже на чверть збільшила експорт агропродукції – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
Характерною рисою І кварталу 2019 року стало збільшення обсягів експорту цілої низки сільгосппродукції. За січень-березень цього року у порівнянні з відповідним періодом 2018 року у натуральних обсягах помітно виріс експорт зерна – до 14,0 млн т (+41%), м’яса та субпродуктів – до 112 тис. т (+31%), олії – до 1,8 млн т (+21%), залишків і відходів – до 1,9 млн т (+19%). Зберігається тенденція збільшення поставок за кордон м’яса птиці – до 104 тис. т (+39%), поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.
Загалом же, зазначив він, за даними Державної служби статистики України, експорт агропродовольчої продукції у січні-березні 2019 року склав 5,4 млрд дол. США, що на 1,0 млрд дол. США (+22,5%) перевищило відповідний показник I кварталу 2018 року.
2019 року обсяги виробництва сільгосппродукції можуть зменшитись на 3,7% – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, обсяги валової продукції сільського господарства у 2019 році становитимуть 258,6 млрд грн (у постійних цінах 2010 року). Це на 3,7% менше показників минулого року, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
За його словами, валова продукція рослинництва може зменшитися на 5,3% проти показників 2018 року і становити 188,2 млрд грн.
Зміна режиму оподаткування ПДВ експортних поставок соєвих бобів зумовила формування позитивних тенденцій у галузі – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
Внаслідок зміни режиму оподаткування ПДВ експортних поставок соєвих бобів, запровадженої з 1 вересня 2018 року, у поточному маркетинговому році в галузі сформувались нові тренди, які в перспективі матимуть позитивний вплив на розвиток агропромислового виробництва в Україні, зазначив завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш, коментуючи наслідки застосування податкової новації за результатами закінчення сезону масового експорту соєвих бобів.
Насамперед, у 2018/2019 маркетинговому році суттєво зросли обсяги переробки сої, зауважив експерт. Зокрема, якщо за перші десять місяців 2017/2018 м. р. вони становили 816,5 тис. т, то за той же період поточного року зросли більш, ніж на чверть, і перевищили 1 млн т. За перші три місяці 2019 року обсяги переробки сої в Україні збільшилися до понад 437 тис. т, тобто у півтора рази перевищили показник за відповідний період 2018 року у 290 тис. т. Очікується, що за результатами 2018/2019 м. р. обсяги переробки сої зростуть проти попереднього періоду більш ніж на 35%.
Великодній кошик’2019 традиційно найдешевшим буде у Тернопільській області, найдорожчим – у Києві – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
Цього року повний великодній кошик, що включає традиційні м’ясні продукти, сир, яйця, паску, вершкове масло, м’який та твердий сири, а також додаткові продукти – помідори, огірки, яблука та червоне вино, коштуватиме, в середньому по Україні, 711 грн, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, вже четвертий рік поспіль найдешевшим великодній кошик буде у Тернопільській області – 644 грн, а найдорожчим – 830 грн – у Києві. Це залежить від цінових коливань на продукти харчування в областях України, пояснив експерт.
Запровадження нової нормативної грошової оцінки земель сільгосппризначення зумовить зниження доходів місцевих бюджетів у 2019 році – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
Запровадження з 1 січня цього року нової нормативної грошової оцінки (НГО) земель сільгосппризначення зумовить зниження у 2019 році рівня доходів бюджетів різних рівнів – у першу чергу, бюджетів територіальних громад, розташованих на сільських територіях. За оцінками науковців, рівень бюджетних втрат від реалізації цієї новації у поточному році може перевищити 2 млрд грн, поінформував завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш.
За його словами, внаслідок запровадження нового підходу до оцінки сільгоспугідь з метою їх оподаткування загалом по Україні показник НГО знизився майже на 11% проти рівня 2018 року.
Великодній кошик у 2019 році коштуватиме 532 грн – Інститут аграрної економіки
Скачати прес-реліз українською, на русском языке
2019 року вартість великоднього кошика – за середніми цінами по Україні станом на початок квітня – складе близько 532 грн. За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, цього року традиційні паска, яйця, домашня ковбаса, буженина, сало, вершкове масло, м’який і твердий сири, хрін та сіль обійдуться українцям на 26 грн – тобто на 5,1% – дорожче, ніж торік, коли мінімальний набір продуктів коштував 506 грн, поінформував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
За його словами, вартість основної складової великоднього кошика – паски домашньої випічки – складе близько 85 грн за 1 кг. У магазинах і супермаркетах готова паска обійдеться дорожче, адже її ціна залежить від складових та оздоблення випічки.
Сторінка 27 з 63
<< Початок < Попередня 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Наступна > Кінець >>